Élőzene vagy Dj ? – Segítünk a választásban.

Ha minden jól megy akkor most készülsz életed első -és kívánjuk, hogy – utolsó lagzijára. Mi viszont az elmúlt sok évben több mint félezer esküvőn jártunk. Segítünk neked  tapasztalataink megosztásával !

ERRE A 3 DOLOGRA FIGYELJ HA ZENEKART HÍVSZ AZ ESKÜVŐDRE

Amikor hangulatfelelőst keresel – és most nem a CM/vőfélyre gondolok – akkor vagy a zenekar vagy a DJ jöhet szóba.  Ízlés kérdése, hogy melyiket választod.

Persze tudjuk, hogy nehéz a választás, ráadásul tele van ez a szakma is nagyon rossz minőségű előadókkal, akik pillanatok alatt tönkretehetik a sokéves álmot és a sok-sok készülődést.

Akkor hogyan válasszak, mire figyeljek? – kérdezed most magadban.

És ez a blogbejegyzés pont erre jött létre, hogy erre a kérdésre válaszoljon!

  • REFERENCIA

Az egyik legbiztosabb ötlet, hogy nézz körül azok között, akik már rendeltek zenekart. Egyrészt a zenekar oldalán is találhatsz véleményeket pároktól, másrészt a Facebook világában simán találsz olyan csoportokat, ahol esküvői szolgáltatókat keresnek. Itt sokszor “beragadtak” olyanok is akik már túl vannak az eseményen, így biztosan segítenek. Nemrégen, csupán piackutatási szándékkal mi is teszteltük ezt a lehetőséget, és belefutottunk egy sok évvel ezelőtti megrendelőnkbe. Ö nem tudta, hogy épp nekünk ajánlja a zenekart. Jó érzés volt!

  • REPERTOÁR+HANGZÁS

A zenekarok REPERTOÁRJÁBAN három nagy láb a RETRO a MULATÓS és a napi SLÁGER az a pont, ahol először dőlhet el a kérdés. Ennek a 3 nagy területnek az aránya lehet a döntő, mert nem mindegy, hogy egy mulatós zenekart hívsz, aki játszik némi retrót vagy épp fordítva: a műsor gerincét a retró és sláger adja és azt fűszerezik némi mulatóssal.

Ha megvan az ideális arány és kiválasztottál néhány zenekart, akkor jöhet a másik fontos szempont a HANGZÁS azaz hogyan szólaltatják meg a zenészek a dalokat. A demo hanganyagból könnyen hallható, hogy mennyire hasonlít a szám az eredetihez, a dús hangzás, a többszólamú énekek.  Az élő felvétel azt mutatja meg neked, hogy az énekes milyen illetve hogy a zenekar milyen hangulatot tud csinálni, mennyire van összeszokva a zenekar, mennyire érzik a közönséget.

  • AZ ÁR

Mondjon bárki bármit, az ár bizony nagyon fontos tényező ebben az országban. Ám az biztosan nem igaz, hogy csak az ár a döntő! Azt gondoljuk, hogy az esküvőknek vannak évszázados kötelező tartalmi elemei és vannak a trendi gyöngyök, sallangok. A “kötelező” elemek (ruha, fotós, vendéglátás, mulatság) kárára nem szabad spórolni azaz akkor van baj, ha amiatt rendelsz rosszabb zenekart, hogy valami “trendi izé” azaz egyáltalán nem fontos elem bekerülhessen a programba.

Mert repkedő galambok vagy egyedi szalvéta nélkül is van esküvő, és hiába repkedtek a galambok, ha  emiatt csak a rosszabb zenekarra futotta és a rossz hangulat miatt a násznép éjfélkor hazamegy. Hidd el, ekkor bánni fogod!

Ugye-ugye az ár ugyanaz, mégis az egyik esetben drágállod a másikban azt mondod olcsó. Azaz sose azt nézd csak, hogy mennyi az annyi, hanem azt, hogy mit kapsz a pénzedért!

Ha szívesen hozzászólnál, írj nekünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.